VESTI

8. MEĐUNARODNI FORUM O SARADNjI

Sep 28, 2023

8. MEĐUNARODNI FORUM O SARADNjI

02-03. novembra 2023. godine

Naučno tehnološki park Niš

Niš, Republika Srbija

               

Poštovani,

Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Republike Srpske, uz podršku Naučno-tehnološkog parka Niš i Privredne komore Srbije,  pozivaju vas na 8. Međunarodni forum o saradnji koji će se održati  2. i 3. novembra 2023. godine u Naučno-tehnološkom parku Niš.

Forum će na jednom mestu okupiti privrednike iz zemalja regiona, predstavnike državnih institucija, privrednih komora, razvojnih agencija, naučno-tehnoloških parkova, kao i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi i lokalnom razvoju. Cilj ovog događaja je razmena informacija i iskustva, promovisanje programa podrške za preduzetništvo, kao i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

U okviru Foruma biće održani paneli na temu mentoringa i njegove uloge u unapređenju performansi MSP, održivog rasta MSP, zatim deo na kom će se govoriti o tehnološkim inovacijama kao glavnom pokretaču održivog razvoja, sa ciljem pronalaženja odgovora na pitanje „gde se Jugoistočna Evropa nalazi“ na tom putu.

Kao deo aktivnosti Evropske mreže preduzetništva drugog dana Foruma, 3. novembra,  predviđeni su međunarodni poslovni susreti za kompanije i klastere sa ciljem umrežavanja i sticanja novih poslovnih partnera.

Učešće na Forumu je besplatno za sve učesnike. Prijavu za učešće na Forumu i međunarodnim poslovnim susretima možete izvršiti do 31. oktobra 2023. godine putem linka:

https://8th-international-cooperation-forum-serbia.b2match.io/

Prošle godine, Forum o međunarodnoj saradnji održan u Trebinju 3. i 4. novembra, okupio je više od 250 predstavnika privrednih subjekata, klastera, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, lokalnih zajednica, privrednih komora i drugih institucija koje se bave razvojem iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Finske, Španije, SAD, Belorusije, Mađarske i drugih zemalja.

U okviru foruma, pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, održano je više od 600 b2b poslovnih susreta, kao i veći broj pratećih događaja.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na een@ras.gov.rs.

U nadi da ćete prihvatiti naš poziv, srdačno vas pozdravljamo.

 

Pozivno pismo

Agenda - 8. Međunarodni forum o saradnji