VESTI

Домаће компаније на Сајму робних марки у Чикагу

Nov 16, 2023

Овогодишњи сајам PLMA Chicago, одржан под слоганом "THE STORE BRANDS PHENOMENON", окупио је преко 30 националних павиљона међу којима и павиљон Србије

 

Привредна комора Србије (ПКС)  и Развојна агенција Србије (РАС) заједнички су организовале и овогодишњи наступ домаћих компанија на Међународном сајму робних марки PLMA. Ова дводневна манифестација, годинама уназад, представља највећи догађај за брендове продавница у Северној Америци и одлична је прилика да се наше фирме на једном месту повежу са водећим купцима на тржишту Америке.

Широка понуда српских прехрамбених производа од смрзнутог воћа и поврћа, џемова, воћних намаза и сокова, преко ајвара, традиционалне зимнице и врхунског вина до производа кућне хемије, препарата и фарби за косу, као и пластичне амбалаже различите примене привукла је, већ првог дана сајма, велики број посетилаца, пословних партнера, као и представника трговинских ланаца.

На PLMA, од 12. до 14. новембра, представило се 19 компанија из Србије: „Sirogojno Company“, „Станић“, Ариље, „Packom International“, Београд, „ПИК Бечеј“, „Лаки“, Ариље, „Master Fruits“, Београд, „ITN Group“, Београд, „Агранела“, Ваљево, „Будимка“, Пожега, „ColdPressok“, Београд, „Yumis“, Ниш, „Флора“, Ивањица, „ГМП Јарменовци“, „CG Foods Europe“, Рума, „Рубин“, Крушевац, „Умпром“, Стара Пазова, „Албу“, Нови Сад, „Беорол Прима“, Београд, „Севан Стил“, Београд.

Наше компаније одржале су преко 400 састанака са потенцијалним партнерима, а према првим анализама, договорена вредност извозних послова износи скоро три милиона евра.

Највише заинтересованих за српске производе је из САД, Канаде, Аустралије, али и из Мексика, Велике Британије, Колумбије.

Међународни сајам робних марки PLMA Chicago  окупио је више од 1.700 излагача из скоро 60 земаља, док је манифестацију посетило око 5.000 професионалних посетилаца.

Удружење приватних произвођача робних марки (PLMA) је непрофитна организација основана 1979. за промоцију брендова продавница. То је једина трговинска група те врсте, која представља 4.000 компанија чланица у више од 75 земаља. Организују два сајма годишње PLMA у Чикагу и Амстердаму.

  

Фото: ТАНЈУГ/ ПКС / Зорана Делић

Електронски каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.