Na trećem Meetup događaju u okviru RASTI pilot projekta govorio direktor razvoja u kompaniji BioSense

Feb 26, 2019

U okviru pilot projekta RASTI održan je i treći Meetup događaj i to u Poslovnom inkubatoru Novi Sad. Glavni gost trećeg Meetup-a bio je direktor razvoja u kompaniji BioSense, Grigoris Chatzikostas. On je sa brojnom publikom podelio svoja iskustva i svoj interesantan razvojni put.

Grigoris je sa prisutnima podelio svoju zanimljivu profesionalnu priču i predstavio kako izgleda raditi kao Product Developer, šta to sve podrazumeva i kakve izazove sa sobom nosi.

Takođe, prisutni su od njega imali priliku da čuju kako funkcioniše BioSense i kako izgleda to kada se privatni kapital i sredstva Evropske unije udruže da bi se kreirala potpuno nova vrednost.

Za sam kraj direktor razvoja BioSense konstatovao da je da je graditi svoju preduzetničku priču veoma teško, ali da je to mnogo lakše kada oko sebe imaš ljude koji imaju iste probleme i otvoreno govore o tome. Na ovaj način je podstakao novosadsku preduzetničku zajednicu da nastavi sa svojim redovnim okupljanjima i da nastavi da bude podrška pojedincima koji žele da započnu nešto novo u preduzetništvu.

Grigoris Chatzikostas je stručnjak na nekoliko polja od kojih je najvažnije razvoj proizvoda. Poreklom je iz Soluna, a karijera ga je vodila širom Evrope. Sada živi i radi u Novom Sadu.

Pilot projekat RASTI je sastavni deo projekta Razvoj akceleratora u cilju obezbeđivanja boljeg pristupa inovacijama za MMSPP – ACCELERATOR koji sprovodi Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad u okviru Transnacionalnog programa Dunav.