На трећем Мeetup догађају у оквиру РАСТИ пилот пројекта говорио директор развоја у компанији BioSense

Feb 26, 2019

У оквиру пилот пројекта РАСТИ одржан је и трећи Meetup догађај и то у Пословном инкубатору Нови Сад. Главни гост трећег Мееtup-а био је директор развоја у компанији BioSense, Григорис Цхатзикостас. Он је са бројном публиком поделио своја искуства и свој интересантан развојни пут.

.

Григорис је са присутнима поделио своју занимљиву професионалну причу и представио како изгледа радити као Product Developer, шта то све подразумева и какве изазове са собом носи.

Такође, присутни су од њега имали прилику да чују како функционише BioSense и како изгледа то када се приватни капитал и средства Европске уније удруже да би се креирала потпуно нова вредност.

За сам крај директор развоја BioSense  констатовао да је да је градити своју предузетничку причу веома тешко, али да је то много лакше када око себе имаш људе који имају исте проблеме и отворено говоре о томе. На овај начин је подстакао новосадску предузетничку заједницу да настави са својим редовним окупљањима и да настави да буде подршка појединцима који желе да започну нешто ново у предузетништву.

Григорис Цхатзикостас је стручњак на неколико поља од којих је најважније развој производа. Пореклом је из Солуна, а каријера га је водила широм Европе. Сада живи и ради у Новом Саду.

Пилот пројекат РАСТИ је саставни део пројекта Развој акцелератора у циљу обезбеђивања бољег приступа иновацијама за ММСПП – Accelerator који спроводи Развојна агенција Србије у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад у оквиру Транснационалног програма Дунав.