VESTI

Devet domaćih kompanija na sajmu u Berlinu

Feb 08, 2023

I ove godine srpske kompanije predstaviće svoje proizvode na međunarodnom sajmu „Fruit Logistica 2023“ u Berlinu, koji se održava od 8. do 10. februara

,,Fruit logistica" jedan je od najvećih međunarodnih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća na svetu. Prošlogodišnja manifestacija je okupila preko 2.000 izlagača iz 87 zemalja, a sajam je posetilo više od 40.000 posetilaca iz 132 zemalja.

Voće i povrće iz Srbije, godinama unazad beleži rast izvoza, dok se stručnjaci slažu da Srbija poseduje nemerljiv izvozni potencijal. Na sajmu u Nemačkoj, ove godine svoj asortiman prdstavljaju: DELTA AGRAR, ĆIRIĆ AGRO MĐŽ, FORMA BM, POLLINO FRUIT, FRUCT COMPANY, AGRO BEL SYSTEM, COPA – Cooperative of Pannonian apples, P.G Kostić Srđan, MIROSLAV NIKOLIĆ PR GRUŽA AGRAR.

Učešće na međunarodnom sajmu omogući će izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Nastup srpskih privrednika na Nacionalnom štandu zajednički organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS).

  

Digitalni katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.