VESTI

EMBEDDED WORLD NORTH AMERICA

May 24, 2024

Premijera američkog izdanja svetski poznatog tehnološkog sajma embedded world zakazana je za period od 8. do 10. oktobra u “Sillicon Hills”, Ostin, savezna država Teksas

 

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije, po prvi put, organizuju nastup srpskih IT privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu integrisane elektronike „EMBEDDED WORLD NORTH AMERICA“ 2024.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji čija je pretežna delatnost proizvodnja ili pružanje usluga iz delatnosti iz koje je sajam.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do srede, 05. juna 2024, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: bojana.lalovic@pks.rs i ICT@pks.rs.

Novi format izložbe i konferencije organizuje podružnica NürnbergMesse North America Inc. Nakon premijere embedded world China u Šangaju od 14. do 16. juna 2023. godine, severnoameričko izdanje će biti drugi međunarodni ogranak ove uspešne izložbe sa sedištem u Nemačkoj.

Embedded sistemi se sada nalaze u gotovo svakom pametnom uređaju i čine osnovu za Industriju 4.0, postoji velika potražnja za međunarodnim platformama ovog tipa, dok Severna Amerika tradicionalno igra ključnu ulogu u razvoju čitavog embedded sektora. Osim po velikom broju visokotehnoloških startapova, Ostin je poznat i kao dom svetski poznatih IT kompanija AMD, Apple, Dell, Google, Hewlett-Packard, IBM, Oracle, Wincor Nixdorf i drugih, što ga čini savršenom lokacijom za prvu embedded world North America izložbu.

Tekst Javnog poziva i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.