VESTI

Nemačka Bizerba u Valjevu

Apr 21, 2023

Pogon nemačke kompanije Bizerba, koja je svetski lider u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje i vodeći dobavljač hardverskih i softverskih rešenja namenjenih tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja, svečano je otvoren u Valjevu

 

VALJEVO, 20. aprila 2023. godine - Nemačka fabrika Bizerba svečano je otvorena u Valjevu, a ceremoniji je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Polaganjem kamena temeljca u martu prošle godine, započeti su radovi na izgradnji fabrke Bizerba i najavljeno da će nemački investitor u Valjevu uložiti više od 33 miliona evra. Godinu dana kasnije, novi proizvodni pogon Bizerbe prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio i predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

  

  

  

Foto TANJUG, Miloš Milivojević

Predsednik Vučić je istakao da kompanija Bizerba ima tradiciju dugu više od 150 godina i zahvalio porodici Kraut, kao i svima drugima koji su učestvovali u izgradnji fabrike u Valjevu.

“Ova kompanija je posebnu pažnju posvetila inovativnim zelenim tehnologijama, što je važno ne samo za buduće kupce proizvoda, već i za građane Valjeva. Sa ponosom ćemo moći da kažemo da su najkvalitetniji proizvodi ove kompanije napravljeni u srcu Srbije”, poručio je predsednik Vučić i dodao da u nemačkim firmama u Srbiji radi oko 80.000 ljudi, ali da će do početka sledeće godine taj broj biti od 90.000 do 100.000.

Prisutnima se obratio i generalni direktor Bizerbe, Andreas Kraut, koji je izjavio da ovo najveći investicioni projekat kompanije, kao i da je ponosan i siguran da je odabir Valjeva kao nove investicione lokacije pravi izbor.

Prve vage su već prizvedene i isporučene kupcima u februaru ove godine.

Bizerba je globalni lider u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu, ima 4.500 zaposlenih u 120 zemalja sveta.