VESTI

OTVORENA FABRIKA ZOPPAS U KIKINDI VREDNA 2,4 MILIONA EVRA

Nov 23, 2017

KIKINDA – 23. novembra, 2017. godine - Fabrika za proizvodnju različitih vrsta grejača Zoppas u kojoj će biti zaposleno više od 400 ljudi, otvorena je danas u Kikindi.

 

Ministar privrede Goran Knežević, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i direktorka Zoppasa u Srbiji i Rumuniji Karmen Rusmir, zajedno su presekli vrpcu, čime je i zvanično otvorena fabrika, vredna 2,4 miliona evra.

 

Ovde smo pronašli dobru sredinu za realizaciju investicije, u vidu regionalnih i nacionalnih vlasti, ali i kvalitetnu i dobro obučenu radnu snagu. Oni su i naša motivacija za proširenje kapaciteta”, rekla je Karmen Rusmir.

 

Fabrika u Kikindi imaće 430 radnika, ali će taj broj uskoro biti i značajno veći.

 

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potvrdio je da ranije potpisan ugovor predviđa izgradnju nove fabrike i otvaranje novih radnih mesta. Procenjuje se da će, u narednih godinu i po, Zoppas imati oko 1.000 radnika.

 

ĐanFranko Zopas, predsednik Grupe Zoppas i Federiko Zopas, generalni menadžer Grupe Zoppas, zahvalili su celom timu na realizaciji ovog projekta.

 

Zaista nisam mogao da verujem da smo u roku od samo godinu i po, i starta od nule, došli u situaciju da imamo ovakvu fabriku. Kompanija Zoppas postoji od 1963. godine. Sedamdesetih godina prošlog veka vredela je pola miliona, a ove godine ćemo dostići cifru od 500 milIona evra”, rekao je ĐanFranko Zopas.

 

Zoppas grupacija je jedna od vodećih svetskih proizvođača grejnih elemenata za kućnu upotrebu, industrijskih sistema i proizvoda za specijalne industrijske namene. Proizvodi različite vrste grejača koji se nalaze u širokoj primeni - od kućnih aparata, bele tehnike, pa do autoindustrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

 

Prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini. Grupacija zapošljava oko 8.000 ljudi, a ostvaruje poslovni prihod od oko 710 miliona evra.