VESTI

POZITIVNI EFEKTI ULOŽENIH BESPOVRATNIH SREDSTAVA U SRPSKU PRIVREDU

Dec 13, 2017

Predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) su u petak, 8. decembra, posetili dve uspešne kompanije u Beogradu, BUCK doo i Belwood Hangers doo, koje su kroz programe RAS dobile bespovratna finansijska sredstava za unapređenje poslovanja.

 

Cilj posete bio je upoznavanje sa planovima i rezultatima kompanija, kao i efektima koje su bespovratna sredstva imala na unapređenje njihovog poslovanja.

 

To je bila prilika da se razmene mišljenja i iskustva, u cilju poboljšanja budućih programa koje će Razvojna agencija Srbije sprovoditi u skladu sa potrebama srpske privrede.

 

Ova poseta je deo aktivnosti projekta Evropska mreža preduzetništva, koji se realizuje u okviru EU Programa za konkurentnost preduzeća i MSP (COSME). Kao član konzorcijuma RAS učestvuje u različitim aktivnostima sa ciljem povećanja konkurentnosti MMSPP sektora u Srbiji kroz veću dostupnost informacija o poslovanju na tržištu EU i internacionalizaciji srpskih privrednih subjekata.

 

Razvojna agencija Srbije će u narednom periodu, kroz aktivnosti projekta Evropske mreže preduzetništva, nastaviti sa posetama drugih korisnika bespovratnih sredstava u cilju podrške internacionalizaciji njihovog poslovanja i unapređenja usluga koje RAS pruža mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

 

Kompanija BUCK doo posluje više od 25 godina i od samih početaka je orijentisana na proizvodnju osvetljenja visokog kvaliteta i na primenu i promociju kvalitetnog dizajna kroz sve aspekte svog rada. Kao izvozno orijentisana kompanija fokus poslovanja je na osvajanju novih tržišta i promocije na međunarodnim sajmovima.

 

Belwood Hangers doo je porodična kompanija koja posluje već 30 godina i proizvodi drvene vešalice od najfinijeg drveta. Posvećeni su kvalitetu i inovacijama kako bi zadovoljili potrebe klijenata iz celog sveta. Prioritet im je izvoz i kroz rad na najsavremenijim mašinama u mogućnosti su da svojim klijentima ponude “custom-made” proizvode i ispune i najzahtevnije ideje klijenata.