VESTI

Javni poziv - besplatne usluge mentoringa za početnike, zrela preduzeća i zadruge

Sep 18, 2023

Javni poziv za sprovođenje  standardizovane usluge mentoringa objavljuje se u skladu sa Programom Ministarstva privrede - Standardizovani set usluga (SSU) za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2023. godini, koji se realizuje preko Razvojne agencije Srbije i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA)

 

Mentoring je besplatna usluga  kojom se pruža sveobuhvatna podrška korisnicima kroz individualni pristup.  Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije (RAS), razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Mentorstvo pomaže vlasniku ili direktoru preduzeća da prepozna ključnu tačku potencijala svog poslovanja, a korisnik uz pomoć mentoringa razvija i sprovodi akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Mentori imaju profesionalno iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, dolaze iz 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i sertifikovani su od strane Razvojne agencije Srbije, a u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju.

Do sada je besplatnu uslugu mentoringa u Srbiji koristilo preko 4.500 korisnika.

Javni poziv je otvoren do 6. oktobra 2023.

Zainteresovani kandidati podnose prijave u tri kategorije:

  • Novoosnovani privredni subjekti - ne stariji od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva;
  • Postojeći privredni subjekti - registrovani pre septembra 2020. godine;
  • Zadruge.

Javni poziv, Uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na stranici RAS, kao i na internet  stranama akreditovanih razvojnih agencija i u štampanom obliku u ARRA.

Za detaljnije informacije možete se obratiti RAS na elektronsku adresu: mentoringssu2023@ras.gov.rs.