VESTI

Razvojna agencija Srbije odobrila još dva projekta

Aug 29, 2018

Razvojna agencija Srbije (RAS) odobrila je još dva projekta u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou, koji će biti podržani sa oko 2 miliona dinara.

U okviru Programa predviđen je ukupan budžet od deset miliona dinara, a s obzirom da ranije podržano šest projekata sa oko 8 miliona dinara, sva sredstva su utrošena.

Podnosioci projekata koji su odobreni su: Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga d.o.o. Kruševac, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije RARIS d.o.o. Zaječar, Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine d.o.o. Loznica, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga d.o.o. Leskovac, Regionalna razvojna agencija Braničevo – Podunavlje d.o.o. Požarevac, Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga d.o.o. Kraljevo, Regionalna razvojna agencija Bačka d.o.o. Novi Sad i Regionalna razvojna agencija Srem d.o.o. Ruma.

Cilj ovog programa je unapređenje ekonomskog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta ARRA, JLS i KLER.

Pravo na učešće u Programu i korišćenje bespovratnih sredstava imale su akreditovane regionalne razvojne agencije (ARRA), jedinice lokalnih samouprava (JLS), odnosno Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj (KLER), kao partneri. RAS je sufinansirao projekte do 50 odsto opravdanosti projektnih troškova, odnosno u maksimalnom iznosu do dva miliona dinara po projektu.

Više detalja o projektima i visini odobrenih sredstava pogledajte OVDE.

Krajnji rok za završetak ugovorenih aktivnosti i realizaciju plaćanja u okviru odobrenog projekta je 18 meseci od datuma potpisivanja ugovora sa RAS.