VESTI

SAJAM PLMA U ČIKAGU ŠANSA ZA NOVE POSLOVE I OSVAJANJE SAD TRŽIŠTA

Apr 01, 2022

 

Otvorene prijave za učešće na sajmu „PLMA CHICAGO“ u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se održava od 13. do 15. novembra ove godine.

 

cover-plma-chicago-1.png

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije pozivaju domaće kompanije koje bave proizvodnjom i preradom prehrambenih proizvoda da na nacionalnom štandu Srbije predstave svoje proizvode na jednom od najznačajniji sajmova u oblasti privatnih robnih marki – „PLMA CHIACAGO“, u Čikagu (SAD). Ovo je prvi put da RAS i PKS organizuju nastup domaćih kompanija na sajmu PLMA u Sjedinjenim Državama. Prijave su otvorene do 18. aprila. 

Sajam se održava od 13. do 15. novembra 2022. godine, nakon dve godine neklasičnog održavanja usled pandemije virusa Covid-19. „PLMA Chicago“ već četiri decenije predstavlja mesto susretanja proizvođača i najvećih maloprodajnih lanaca na području Severne Amerike i otvara mogućnosti za izlaz i rast na tržištima SAD i Kanade.

Sajam je u  2019. godini okupio više od 1.500  izlagača iz 40 zemalja, od čega se 25 zemalja predstavilo sa nacionalnim štandovima.

RAS i PKS kaoorganizatori snove troškove zakupa  prostora i izgradnje štanda, dok učesnici snose troškove participacije, kao i troškove članstva u Asocijaciji proizvođača robnih marki koje je uslov sajma za učešće na istom.

Predstavljanje na međunarodnim sajmovima otvara vrata za nove poslovne kontakte, nove saradnje i potencijalno otvaranje novih tržišta, povećanje prisutnosti na tržištu, kao i ugovaranje novih poslova i potencijalno uvećanje izvoza. „PLMA Chicago“ prilika je da se kompanije iz Srbije prezentuju na tržištu SAD i da upoznaju trendove, specifičnosti i potražnju tog tržišta.

Svi detalji o sajmu i prijavi dostupni su OVDE.