VESTI

SME HUB Karavan ŠABAC

Feb 19, 2024

 

“Tvoja firma, svetski dobavljač”

 

 


Poštovani,


SME HUB vas poziva na SME HUB Karavan koji će se održati u hotelu Sloboda (sala Cer), Trg šabačkih žrtva bb, Šabac, 29. februara 2024. godine sa početkom u 12 časova.

Tema SME HUB Karavana koji će se održati u Šabcu biće ”Kako da lokalna firma postane svetski dobavljač”. Tokom interaktivnog panela govoriće se o potencijalnim saradnjama između malih i srednjih preduzeća i multinacionalnih kompanija, o ulasku u SME HUB projekat, finansiranju transformacije biznisa i unapređenju MSP sektora, kao i o drugim važnim pitanjima.

Direktor SME HUB Aleksandar Goračinov će govoriti o tome kako doći do bespovratnih sredstava za transformaciju poslovanja i koji su kriterijumi za ulazak u bazu dobavljača. Uz Goračinova, o svojim iskustvima i primerima dobre prakse govoriće Danijelo Nedić iz multinacionalne kompanije ZF, Marko Paunović iz multinacionalne kompanije SIKA, kao i Aleksandar Marković iz ADORE-a.

Svoje prisustvo možete potvrditi putem linka klikom OVDE, najkasnije do 28. februara 2024. godine do 13 časova.

 

Agenda događaja

 

 

O projektu SME HUB:
SME HUB
se bavi transformacijom poslovanja lokalnih firmi i podrškom u partnerstvima sa multinacionalnim kompanijama.
Misija ovog projekta je da transformiše poslovanje lokalnih firmi i pruži im podršku da se povežu sa velikim kompanijama, a sve to uz finansiranje, odnosno bespovratna sredstva. SME HUB ima budžet, koji je vredan više od 7 miliona švajcarskih franaka, sa namerom da što veći broj domaćih malih i srednjih preduzeća prođe kroz proces poslovne transformacije u narednih pet godina.
Zadatak SME HUB je i da multinacionalne kompanije poveže sa adekvatnim domaćim dobavljačima i da kroz analizu poslovanja, uz konsultante, finansira i koordinira modernizaciju poslovanja i tako otkloni sve eventualne prepreke za uspostavljanje dalje saradnje.
Krajni cilj je da lokalno preduzeće koje je ušlo u projekat postane dobavljač multinacionalnoj kompaniji i na taj način uđe na globalno tržište.
SME HUB je produkt javno-privatnog partnerstva Vlade Švajcarske koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i srpske kompanije ICT Hub i predstavlja važnu sponu u srpskoj privredi i podršci malim i srednjim preduzećima u Srbiji.