VESTI

Srpska vina u Londonu

May 20, 2024

Na Nacionalnom štandu svoju ponudu predstavljaju Atelje vina "Šapat", "Deurić" vinarija, "Doja" vinarija, "Vinarija Erdevik", "Matalj" vinarija, "Molovin" vinarija, "Panjković" vinarija, "Virtus" vinarija, kao i Savez proizvođača rakije Srbije

 

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS), uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, prvi put organizuju nastup srpskih privrednika u okviru Nacionalnog štanda Srbije na međunarodnom sajmu vina - London Wine Fair.

Tokom trodnevne manifestacije, u okviru štanda Srbije, posetiocima sajma biće predstavljen i najveći sajam vina u jugoistočnoj Evropi - "Wine vision by Open Balkan".

Londonski sajam vina je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina u Velikoj Britaniji i Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Preko 400 učesnika ovogodišnje manifestacije, potvđuju da je London Wine Fair među glavnim svetskim sajmovima posvećenim vinu.

Osim vina, piva i cidera, na sajmu će biti predstavljene i druge kategorije pića - sake, pića sa niskim procentom alkohola, kao i bezalkoholna pića.

Londonski sajam vina je poznat i po inovativnom i aktuelnom sadržaju, koji ima za cilj da izazove, informiše i zabavi, kako posetioce, tako i izlagače.

 

  

  

 

Elektronski katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.