VESTI

The Saudi Food Show 2023

Feb 14, 2023

U cilju internacionalizacije poslovanja domaćih preduzeća, Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije, po prvi put organizuju nastup srpskih kompanija na sajmu prehrambene industrije „The Saudi Food Show 2023“

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije „THE SAUDI FOOD SHOW 2023“, koji će se održati u Rijadu, Kraljevina Saudijska Arabija, u periodu od 20. do 22. juna 2023. godine.

Na sajmu „THE SAUDI FOOD SHOW 2023“, srpski proizvođači prehrambenih proizvoda imaće priliku da po prvi put predstave svoje proizvodne programe u okviru nacionalnog štanda Srbije.

THE SAUDI FOOD SHOW 2023“ predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenoj industriji. Sajam se prostire na 14.000 m², a planirano je učešće više od 500 izlagača. Očekuje se poseta oko 14.000 stručnih posetilaca.

Tržište Saudijske Arabije predstavlja jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku i šansu za srpske kompanije da obezbede izvoz poljoprivrednih proizvoda. Mogućnosti za intenzivniju ekonomsku saradnju su velike, naročito u sektorima kao što su poljoprivreda, energetika, IKT, turizam, investicije. 

Poziv za učešće je otvoren do 1. marta 2023. godine.