VESTI

UKLJUČIVANJE MSP U LANCE DOBALJAČA BIĆE U FOKUSU RAS NAREDNE GODINE

Nov 15, 2017

NOVI SAD – 15. novembra, 2017. godine – Povezivanje domaćih i stranih kompanija, kao i motivisanje i osnaživanje malih i srednjih preduzeća da uđu u lance velikih dobavljača biće u fokusu rada Razvojne agencije Srbije (RAS) u narednoj godini, najavio je danas v.d. direktora RAS Radoš Gazdić na privrednom događaju „Dan dobavljača 2017“ u Novom Sadu.

 

Gazdić je dodao da će RAS pomoći malim i srednjim preduzećima da standardizuju svoje usluge, razviju nove tehnološke procese, poboljšaju kvalitet svojih proizvoda ili implementiraju specijalizovane softvere potrebne za rad, kako bi ispunili uslove da budu deo velikih lanaca dobavljača i tako poboljšaju svoj izvoz.

 

„Dan dobavljača 2017“ organizovala je Razvojna Agencija Vojvodine – RAV, a događaj je okupio domaće i strane kompanije iz sektora poljoprivrede, prateće automobilske industrije, ICT, plastike i gume, tekstilnog i metalskog sektora, kao i strane investitore.

 

Događaj je okupio oko 250 učesnika iz 100 kompanija iz Srbije, Austrije, BIH, Bugarske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovačke, Slovenije.

 

Cilj događaja „Dan dobavljača“ je povezivanje domaćih i stranih privrednika, povećanje izvoznog potencijala domaćih kompanija i njihovo podsticanje da uđu u dobavljački lanac stranih kompanija koje posluju u Srbiji i inostranstvu.