VESTI

Vinska vizija Otvorenog Balkana u Veroni

Apr 15, 2024

“Wine vision by Open Balkan” predstavlja se po drugi put na prestižnom sajmu vina “Vinitaly” u Veroni od 14. do 17. aprila

 

 

Nastup kompanija predstavnika “Vinske vizije Otvorenog Balkana” organizovala je Privredna komora Srbije (PKS), uz podršku Razvojne agencije Srbije, Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije.

Na 56. sajmu Vinitaly, preko 4.000 izlagača iz 140 zemalja sveta predstavlja svoju ponudu. Srbija, Severna Makedonija i Albanija posetiocima će prezentovati preko 250 etiketa iz svih regiona i vinogorja, voćne rakije, kao i gastronomske specijalitete sa područja Balkana u okviru manifestacije Food Vision.

Ciljevi prezentcije “Vinske vizije Otvorenog Balkana” na sajmu u Italiji, jesu sklapanje novih poslova za vinare regiona, kao i privlačenje stranih kupaca na predstojećem vinskom sajmu u Beogradu, koji će se održati od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Ove godine na sajmu Vinitaly prisustvuje rekordan broj kupaca, čak 1.200 uvoznika, distributera, kao i njihovih asocijacija iz Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta - od SAD, Кanade, Severne, Centralne i Južne Amerike, preko Кine, Azije i Okeanije do Afrike.

 

  

  

  

Foto: Boban Ristić