VESTI

NEMAČKI KOEPFER OTVORIO FABRIKU U SMEDEREVU

Oct 26, 2022

 

U Smederevu je danas otvoren proizvodni pogon nemačke kompanije Koepfer, specijalizovanog proizvođača izuzetno preciznih zupčanika i delova menjača za automobile.

 

Pre otvaranja ove nove fabrike površine 2.600m2, Koepfer je u poslovao u braunfild objektu. U Srbiji proizvode precizne zupčanike za motore automobila i delove kutija za menjače.

Plan kompanije je da izgradi ukupno četiri  proizvodna objekta u Smederevu, ukupne površine 10.400 m2 i u finalnoj fazi zaposli do 250 radnika. U danas otvorenom pogonu posao će naći 50 ljudi.

Koepfer u Evropi spada među najveće  i tehnološki vodeće proizvođače zupčanika za motore automobila poput brendova Daimler, BMW, VW, Audi i Opel.  

Svečanom otvaranju fabrike u Smederevu, uz predstavnike kompanije i CEO Thomasa Koepfera, prisustvovala je ministarka privrede Anđelka Anatasković, predstavnici RAS i Grada Smedereva. 

Koepfer je osnovan 1867. godine i ima sedište u Furtwangen, Nemačka. U Nemačkoj ima tri proizvodne lokacije, a u Kini i Srbiji po jednu fabriku.