Vinarije iz Srbije na sajmu vina i alkoholnih pića u Dizeldorfu od 18. do 20. marta

Mar 16, 2018

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastup 10 domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića PROWEIN 2018, koji će se održati u Dizeldorfu od 18. do 20. marta.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: JIT-INŽENjERING AGRO - Erdevik, vinarija Aleksandrović - Topola, vinarija Lastar Rekovac, vinarija Zvonko Bogdan - Subotica, Vino Budimir - Aleksandrovac, PP ERDEVIK - Erdevik, Rubin - Kruševac, vinarija Aleksić - Vranje, vinarija Despotika - Smederevska Palanka i vinarija Virtus - Žabari.

Na sajmu PROWEIN 2018 kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u Paviljonu 15, na nacionalnom štandu površine 42 metara kvadratnih.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu - navedeno je u saopštenju PKS.

PROWEIN je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti oko 56.000 posetilaca iz 123 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.250 izlagača iz 59 zemalja.