VESTI

AMM Manufacturing – прва фабрика у индустријском комплексу MIND парк

Dec 07, 2018

КРАГУЈЕВАЦ - 7. децембар, 2018. године – Прва фабрика, "АММ", која послује у оквиру "МIND групе" свечано је отворена у склопу индустријског комплекса "MIND парк" у Крагујевцу. Отварању прве фабрике присуствовали су председник Србије Александар Вучић и власник компаније MIND Real Estate Братислав Милановић, као и премијерка Ана Брнабић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

У индустријском комплексу MIND парк код Крагујевца је отворена прва фабрика, AMM Manufacturing, која послује у оквиру "MIND групе", а која ће производити делове за шинска возила.

Врпцу су пресекли председник Србије Александар Вучић и власник компаније MIND Real Estate Братислав Милановић, а свечаности су присуствовали премијерка Ана Брнабић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Председник Србије Александар Вучић је истакао то што је у новом погону запослено 260 радника, поред 600 већ запослених у погону Сиеменса. И додао да ће у том парку ускоро бити изграђено више фабрика и покренута производња шинских возила - трамваја и вагона, а касније можда и прозводња локомотива.

"Хоћу да те трамваје први купи Бегорад и већ сам замолио градоначелника Београда и градско руководство. То ће бити наши тамваји, најспелши трамваји који ће бити направљени модерним технологијама", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће ова производња драматично допринети повећању привредног раста и стварању боље будућности за Шумадију и целу Србију.

Брнабић: Велики дан за Крагујевац и за Србију

Отварање прве у низу фабрике у индустријском комплексу MIND парк код Крагујевца је велики дан и за тај град и за Србију и представља резултат свих храбрих реформи које 2014. године покренуо председник Репубилке Александар Вучић, тада као председник Владе, поручила је премијерка Ана Брнабић.

“AMM Manufacturing” је прва фабрика која је отворена у оквиру индустријског комплекса “MIND парк”. Ова фирма смештена је у хали од 8.000 квадрата, а прва производња почела је 1. новембра. У оквиру MIND парка у Крагујевцу пословаће немачки Siemens, који је почетком фебруара преузео предузеће Милановић инжењеринг из Крагујевца.