VESTI

ДОМАЋИ ИНВЕСТИТОР „ФЕРТИКО“ ОТВОРИО НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У ИНЂИЈИ

Mar 10, 2021

У Инђији је отворен нови погон за производњу специјализованих ђубрива компаније „Fertico“. Инвестиција је вредна 6,5 милиона евра и тренутно је запослено 30 радника.

 

Погон „Fertico“ је изграђен у складу са најсавременијим стандардима за производњу и заштиту животне средине. Инсталиране су производне линије, за кристална, микроелементарна, течна и биолошка ђубрива. Поред производње, фабрика је опремљена и контролном лабораторијом за контролу квалитета сировина и готових производа.

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је производну халу и лабораторију ове компаније и истакла важност ширења капацитета домаћег инвеститора, Агромаркета из Крагујевца у чијем саставу је компанија „Fertico“.

Важно је што смо данас овде јер је Агромаркет из Крагујевца домаћи инвеститор. И веома ми је драго када видим да се и домаћи инвеститори развијају и шире. Желим и да се захвалим и фирми „Fertico“ што су учествовали у програму „Моја прва плата“, то је прави начин како да се изборимо у овим тешким временима и како да младима пружимо шансу за прво запослење, прво искуство и да им отворимо пут за њихову каријеру овде у Србији", рекла је Брнабићева.

Директор фирме „Fertico“ Славољуб Вукићевић захвалио се Влади на помоћи коју пружа привреди, као и канцеларији председника Општине Инђија која је, како је рекао, прави партнер привреде и инвеститора.

„Истакао бих програм „Моја прва плата“ који нам је омогућио да запослимо одређени број младих људи. Пре непуне три године, на истој локацији, отворили смо логистичко-дистрибутивни центар и тада смо најавили нову инвестицију у погон за производњу ђубрива", казао је Вукићевић.

Председник Општине Инђија, Владимир Гак, рекао је да су становници Инђије већ навикли да сваких неколико месеци буде отворен нов погон, али данас је посебно задовољство отворити нови погон, јер припада фирми која један од најбољих српских брендова.

„Из ове фабрике производи ће отићи у 20 светских држава и то је понос Инђије и Србије“, рекао је Гак.

„Fertico“ је предузеће које се бави производњом специјализованих ђубрива неопходних за пољоприведну прозводњу. Од 2007. године је део компаније Агромаркет Група Крагујевац, која представља водећег произвођача, заступника и дистрибутера широког портфолиjа производа на тржишу пестицида, семенске робе и гарден уређаја на Западном Балкану.

 

Фотo: Taњуг / Јарослав Пап