VESTI

Fabrici: Reforme potrebno usklađivati sa tržištem

Sep 07, 2017

V.d. direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić prisustvovao je današnjem sastanku državne delegacije Srbije i novog šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Sema Fabricija, na kom se razgovaralo o nastavku i unapređenju uspešne saradnje.

 

Fabrici je pohvalio Srbiju za sprovedene reforme u proteklom periodu, ističući da neophodne reformske poteze treba konstantno usklađivati sa potrebama tržišta.

 

Ministar privrede Goran Knežević je Fabriciju predstavio pet prioritetnih oblasti u resoru Ministarstva privrede, kao i ciljeve za naredni period.

 

Želim da vas ohrabrim da tako i nastavite, ali i da neophodne reformske poteze konstantno usklađujete sa potrebama tržišta“, rekao je Fabrici.

 

Knežević je istakao da je razmena iskustava za resor koji vodi veoma značajna, i izrazio očekivanje da će novi ambasador EU u Beogradu svojim autoritetom i diplomatskim veštinama doprineti još efikasnijem rešavanju svih važnih pitanja.

 

Fabrici se složio da su komunikacija i zajedničko angažovanje veoma važni.

 

Važno je da radimo zajedno i da komuniciramo. Svi moramo da pomognemo da proces pristupanja Srbije u EU bude što brži“, poručio je on.