Вести

Фабрици: Реформе потребно усклађивати са тржиштем

Sep 07, 2017

В.д. директора Развојне агенције Србије Радош Газдић присуствовао је данашњем састанку државне делегације Србије и новог шефа Делегације Европске уније у Србији Сема Фабриција, на ком се разговарало о наставку и унапређењу успешне сарадње.

 

Фабрици je похвалио Србију за спроведене реформе у протеклом периоду, истичући да неопходне реформске потезе треба константно усклађивати са потребама тржишта.

 

Mинистар привреде Горан Кнежевић је Фабрицију представио пет приоритетних области у ресору Министарства привреде, као и циљеве за наредни период.

 

„Желим да вас охрабрим да тако и наставите, али и да неопходне реформске потезе константно усклађујете са потребама тржишта“, рекао је Фабрици.

 

Кнежевић је истакао да је размена искустава за ресор који води веома значајна, и изразио очекивање да ће нови амбасадор ЕУ у Београду својим ауторитетом и дипломатским вештинама допринети још ефикаснијем решавању свих важних питања.

 

Фабрици се сложио да су комуникација и заједничко ангажовање веома важни.

 

Важно је да радимо заједно и да комуницирамо. Сви морамо да помогнемо да процес приступања Србије у ЕУ буде што бржи“, поручио је он.