VESTI

FABRIKA KOMPANIJE BROSE POČELA SA RADOM – INVESTICIJA €180 MILIONA

Oct 14, 2021

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku i istraživačko-razvojni centar nemačke fabrike Brose u Pančevu, investicije čija je ukupna  planirana vrednost 180 miliona evra. Do 2025. godine kompanija planira da ima 1.100 zaposlenih. 

 

Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

 

Izgradnja fabrike u kojoj se proizvode razni vrste delova za automobile počela je marta prošle godine, a od jula ove, više od 350 zaposlenih da radi u pogonu gde se proizvode električni motori ventilatora za automobilske hladnjake i elektroniku.

Početak rada proizvodne linije za električne pumpe za ulje planiran je za početak 2022.

Plan je da do 2025. godine u fabrici Brose radi 1.100 ljudi, a da njen izvoz iznosi oko 440 miliona evra godišnje.

Predsednik Vučić kazao je prilikom posete da je fabrika Brose jedna od najboljih investicija u Srbiji jer je među zaposlenima 41 odsto visokokvalifikovanih radnika, a plate su višestruko veće od prosečnih u zemlji.

Direktor kompanije Brose, Roman Strakoš zahvalio je Vladi Srbije, izvršnom potpredsedniku kompanije Brose Urlihu Špangleru  i svim zaposlenima u novoj fabrici u Pančevu na pomoći pri realizaciji investicije u pančevačkoj Severnoj poslovnoj zoni.

Brose je porodična kompanija koja u 24 zemlje na 64 lokacije zapošljava oko 26.000 radnika i ostvaruje promet od 6.2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu ima delove koji se proizvode u njenim fabrikama.

 

Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević