Вести

ФАБРИКА КОМПАНИЈЕ „BROSE“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ – ИНВЕСТИЦИЈА €180 МИЛИОНА

Oct 14, 2021

 

Председник Србије Александар Вучић обишао је фабрику и истраживачко-развојни центар немачке фабрике Brose у Панчеву, инвестиције чија је укупна планирана вредност 180 милиона евра. До 2025. године компанија планира да има 1.100 запослених.

 

Фото: Тањуг/Милош Миливојевић

 

Изградња фабрике у којој се производе разни врсте делова за аутомобиле почела је марта прошле године, а од јула ове, више од 350 запослених да ради у погону где се производе електрични мотори вентилатора за аутомобилске хладњаке и електронику.

Почетак рада производне линије за електричне пумпе за уље планиран је за почетак 2022.

План је да до 2025. године у фабрици Brose ради 1.100 људи, а да њен извоз износи око 440 милиона евра годишње.

Председник Вучић казао је приликом посете да је фабрика Бросе једна од најбољих инвестиција у Србији јер је међу запосленима 41 одсто висококвалификованих радника, а плате су вишеструко веће од просечних у земљи.

Директор компаније Brose, Роман Стракош захвалио је Влади Србије, извршном потпредседнику компаније Brose Урлиху Шпанглеру  и свим запосленима у новој фабрици у Панчеву на помоћи при реализацији инвестиције у панчевачкој Северној пословној зони.

Brose је породична компанија која у 24 земље на 64 локације запошљава око 26.000 радника и остварује промет од 6,2 милијарде евра, а свако друго возило у свету има делове који се производе у њеним фабрикама.

 

Фото: Тањуг/Милош Миливојевић