VESTI

КОМПАНИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ НА САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У АМСТЕРДАМУ

May 29, 2018

АМСТЕРДАМ – 29. маја, 2018. године - На Међународном сајму робних марки „ПЛМА“ у Амстердаму, који је отворен данас и трајаће до среде, 30. маја, 12 компанија из Србије представља своје производе.

На националном штанду Србије у хали за прехрамбене производе своју понуду предстаљају: „ITN Group“ – Београд, „Master Fruits“ – Београд, „Хибрид“ – Београд, „Лаки“ – Ариље, „Југпром“ – Лесковац, „All Berries“ – Ивањица, „Фриком“ – Београд, „Јафа“ – Црвенка, „Венац“ – Стара Пазова, „Агранела“ – Ваљево, „MIN Commerce“ – Београд, „Стојановић Pharm“ – Нови Сад.

Наступ домаће привреде, у оквиру националног штанда, организовале су Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије и уз подршку УСАИД Пројекта за конкурентну привреду, са циљем промоције и јачања извоза фирми у сектору агробизниса.

У оквиру домаће делегације, сајму присуствују вршилац дужности директора РАС Радош Газдић и извршни директор РАС Жарко Милићевић.

Осим 12 излагача на националном штанду, на сајму самостално излаже седам компанија из Србије, док ће велики број српских фирми посетити „ПЛМА“.

„ПЛМА“ (www.plmainternational.com) више од 30 година представља водеће место на коме се сусрећу произвођачи са представницима највећих малопродајних ланаца. У 2016. години на сајму је учествовало више од 4.300 излагача од чега се 60 земаља представило са националним штандовима. Сајам је посетило око 13.000 стручних посетилаца из 120 земаља.