VESTI

Конференција Србија - Фошан

May 15, 2023

15. маја 2023. године - Кантонска привредна комора Србије и Канцеларија економско-трговинског представништва Гуангдонга у Србији су организатовале Конференцију посвећену промоцији пословног окружења Србија-Фошан, а под покровитељством Фошан Савета за унапређење међународне трговине (CCPIT FOSHAN) и Међународне привредне комора Фошан (CCPIC).

Конференцији су присуствовали и представници РАС, Бојан Пајовић и Предраг Деретић, који су кинеским компанијама и званичницима града Фошана представили постојеће пројекте и инвестиционе могућности. Потенцијални инвеститори присуствовали су презентацији којом су заинтересованим компанијама приближени предности улагања,  макроекономски показатељи, као и информације о правном оквиру.

У оквиру Конференције, одржани су  и b2b састанци домаћих и кинеских компанија, а са циљем упознавања, размене контаката и успостављања сарадње компанија двеју држава. Догађају је присуствоваo велики број делегата из града Фошана и региона Гуандонга и преко 13 кинеских компанија, који су одржали састанке са домаћим предузећима из сектора грађевинске индустрије, машинске индустрије, сектора логистике и других.

Република Кина и Србија су важни економски и трговински  партнери, и заједнички раде на унапређењу сарадње. Кинеско-српски односи бележе тренд развоја, а области практичне сарадње постају све веће. Кина је један од највећих трговинских партнера Србије, док инвестиције бележе стални раст.