VESTI

Нови погон Меkафор Кикинда производња делова за авио индустрију

Oct 08, 2020

Компанија ''Mecafor'' у Кикинди завршила је изградњу новог погона од 3.000 квадратних метара и започела производњу делова за авио индустрију.

 

Француско-српска фирма уложила је око три милиона евра за изградњу погона у ком ће посао у наредне три године добити још 180 радника. У овој фабрици ће се производити делови око турбина за реакторе авиона, уз прецизну машинску обраду.

"Mеcafor" је компанија из области машинства која послује са светским брендовима у свету аутомобилске индустрије и пољопривреде.

Компанија послује у Кикинди од 2016. године, тренутно запошљава 110 радника, у плану је да отвори нових 180 радних места у наредне три године.

"Завршили смо изградњу новог погона, величине око 3.000 квадратних метара и започињемо рад у авио-индустрији. Оно што је добро, јесте да ће нам бити потребни радници, тако да планирамо да запослимо још 180 људи. Веома сам задовољан што смо започели рад у авио – индустрији и планирамо да се развијамо у том делу’’, каже Небојша Недељковић, директор компаније "Mecafor" Кикинда.

 

Први погон Mecafor" Кикинда