VESTI

НОВИ ПРОГРАМ РАС ЗА ДОМАЋА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА –ПОДРШКА ЗА ПРОМОЦИЈУ ИЗВОЗА

Dec 25, 2020

 

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Јавни позив за учешће у Програму подршке привредним друштвима за промоцију извоза, намењен секторима прехрамбене и дрвне индустрије. Јавни позив отворен је наредних 60 дана, односно до 23. фебруара 2021. године.

 

Програм подршке привредним друштвима за промоцију извоза креиран је како би подржао унапређење извозних потенцијала домаћих привредних друштава. Намењен је произвођачима у оквиру прехрамбене индустрије и произвођачима у дрвној индустрији (индустрији намештаја).

Циљ програма је да се увећају приходи од извоза селектованих сектора, да се повећа степен искоришћености постојећих производних капацитета домаћих привредних друштава, као и да се унапреди њихова конкурентности и уравнотежи платни биланс Републике Србије и повећа пласмана домаћих производа на страним тржиштима.

Бесповратна средства која се додељују у оквиру Програма могу се доделити за реализацију пројектних активности усмерених ка циљаним тржиштима, односно за мере интервенције као што су:

  • Консултантска подршка за активности извозног маркетинга
  • Излагање на међународним сајмовима и пословним сусретима
  • Улазак на циљано тржиште и унапређење позиције на истом
  • Консултантска подршка за унапређење извозних способности
  • Унапређење производних способности.

 

За реализацију овог програма опредељено је 150.000.000,00 РСД. Јавни позив отворен је до 23. фебруара 2021. године.

Више информација о Јавном позиву и пријави можете пронаћи ОВДЕ.