VESTI

Otvoren sajam Hannover Messe 2016

Apr 25, 2016

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu tehnike u Hanoveru „HannoverMesse 2016“, koji traje od 25. do 29. aprila, na Nacionalnom štandu Srbije, koji su zajednički organizovale Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS), nastupa sedam srpskih kompanija.

Domaće kompanije izlagači na Nacionalnom štandu su Metalurg (prerada obojenih metala i njihovih legura), Slovo (proizvodi od metala, gravura), Ewes Europe East (proizvodnja opruga), Berko (poljoprivredna mehanizacija i delovi), Metalopromet (reciklaža i trgovina metalurškim proizvodima), Termometal (poljoprivredna mehanizacija i delovi, proizvpdi od metala), i FMP Agromehanika (poljoprivredna mehanizacija).

Nijedan drugi sajam ne prikazuje sve elemente u industrijskom lancu vrednosti na tako sveobuhvatan i detaljan način, te su srpske kompanije u prilici da prikažu svoje pojedinačne snage, ali i da učestvuju u interdisciplinarnoj razmeni znanja.

Zemlja partner ove godine su SAD, dok su sajam zajedno otvorili predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Hannover Messe se održava više od 60 godina u istoimenom sajamskom prostoru i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Evrope, koji se ove godine sastoji od sedam međunarodnih stručnih sajmova. U 2015. godini na sajmu je učestvovalo više od 6.500 izlagača iz 70 zemalja, a sajam je posetilo više od 220.000 posetilaca.