VESTI

ПАВИЉОН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА ЕКСПО 2020 ДУБАИ ДОЧЕКАО 300.000 ПОСЕТИЛАЦА

Nov 26, 2021

 

За мање од 2 месеца од отварања, Павиљон Републике Србије на Светској изложби „ЕКСПО 2020 Дубаи“, посетило је 300.000 посетилаца из целог света, а пред нама је још нешто више од 4 месеца представљања. 

 

Фото: Expo Serbia 2020 тим

 

„Већ после првих месец и по дана, сви резултати наступа Србије на Светској изложби премашили су наша очекивања. Како незванично сазнајемо један смо од посећенијих Павиљона на Експо-у, скоро раме уз раме са највећим земљама, на шта смо веома поносни. Дубаи је без икаквих преувеличавања, током ових шест месеци центар света. Зато треба да искористимо ову шансу, посебно када узмемо у обзир да се Србија у УАЕ дочекује као велики пријатељ и партнер, и да разбијемо мит да једна мала Србија не може да парира великим земљама. И те како имамо чиме да се поносимо,“ истакла је Ана Илић виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризам и заменица генералне комесарке Србије за „Експо 2020 Дубаи“

Музички програми које смо организовали до сада су окупили неколико хиљада посетилаца, који су уживали упознајући се са ритмовима из Србије и са Балкана у модерним аранжманима.

350 привредника представило своје пословање светској пословној заједници

 

У оквиру организованог пословног програма који реализује Влада Републике Србије у сарадњи са Привредном комором Србије и Развојном агенцијом Србије, до сада је у Дубаију своје пословање представило преко 350 привредника, a одржано је преко 1000 састанака. Започети су многи послови – реализовано 10 сигурних уговора током првих месец дана и отворене небројане прилике за даље.

Очекују нас још 4 инвестиционе конференције, посвећене одређеном сектору који имају велики потенцијал за реализацију нових инвестиција.

На првој инвестиционој конференцији посвећеној улагању у сектор некретнина у Србији је био велики број инвеститора из Емирата који већ имају искуства са улагањем у некретнине у Србији, а који су заинтересовани да даље улажу у бањски туризам и бањске капацитете, као и различите видове комерцијалних објеката.

Прва следећа конференција биће 13-ог децембра, када ћемо промовисати инвестиционе потенцијале у сектору аутомобилске, железничке и хемијске индустрије, затим следи конференција која ће имати фокус на здравствени и велнес туризам са акцентом на наше бање, затим конференција посвећена прехрамбеној индустрији, пољопривреди и ICT технологијама и последња - посвећена води и обновљивим изворима енергије.

 

Светска изложба ,,ЕКСПО 2020 Дубаи’’ одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године, под слоганом “Повезивање умова, стварање будућности”.

Србија се током шест месеци изложбе под слоганом ,,Србија ствара идеје – инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност”, представља кроз више од 150 различитих манифестацијa. Свету представљамо различите привредне секторе, научне садржаје, технолошке иновације, креативне индустрије и туристичку понуду, са циљем да се прикажемо као модерна, иновативна земља, атрактивна за развој трговине и туризма.

 

Фото: Expo Serbia 2020 тим