VESTI

РАС на конференцији „Како паметно инвестирати “ – пријаве за учешће отворене

Feb 23, 2021

 

Развојна агенција Србије (РАС), као један од институционалних партнера конференције Пословни скок „Како паметно инвестирати“, позива све заинтересоване да се пријаве и учествују у овој видео конференцији планираној за 26. март ове године.

Четврта конференција „Како паметно инвестирати“ одржава се виртуелно, путем ZООМ платформе, са почетком у 9:30 часова.

Осврћући се на турбулентну претходну годину, овогодишњи догађај носи назив „Како паметно инвестирати у 2021- Изазови и могућности“ и нуди могућност привредницима да се информишу о доступним изворима финансирања, подстицајима и програмима подршке које су на располагању, као и да им пружи стручне информације како у актуелним околностима мерити исплативост инвестиције, у шта је паметно инвестирати и које су најчешће административне препреке.

Представници РАС-a говориће у оквиру панела „Извори финансирања, подстицаји и програми подршке доступни привреди“, где ће детаљно представити видове подршке привреди које РАС нуди, програме подршке и доделе подстицаја.

 

Теме конференције заказане за 26. март биће:

  • Доступни извори финансирања и програми подршке за пословање
  • Примери паметних инвестиција
  • Зашто је важно и како мерити исплативост инвестиције
  • Административни изазови са којима се привреда суочава (упис непокретности у катастар, конверзија земљишта, тржишни ризици, порески третман подстицаја…)

 

Заинтересовани се могу пријави за учешће путем линка: https://poslovniskok.rs/kako-pametno-investirati-izazovi-i-mogucnosti-2021, где је доступна и агенда догађаја.

Конференција је део пројекта Конференција “Пословни скок” која обухвата информативне радионице креиране с циљем да се подстакне побољшање пословне климе у нашој земљи и привредницима обезбеди платформа за размену информација и примену нових знања, неопходних за унапређење свакодневног пословања. Институционални партнери конференције су Развојна агенција Србије (РАС), Привредна комора Србије, Европска мрежа предузетништва (ЕЕН), ФОТИНА и Intesa Invest.