VESTI

РАС ПОДРЖАО 63 ПРОЈЕКТА У ПРЕРАЂИВАЧКОЈ ИНДУСТРИЈИ СА ОКО 45 МИЛИОНА ДИНАРА

Jun 20, 2018

БЕОГРАД – 20. јуна, 2018. године – Развојна агенција Србије (РАС) одобрила је 63 пројекта у оквиру Програма подршке секторима прерађивачке индустрије, који ће бити подржани са око 45 милиона динара, чиме је буџет намењен том програму утрошен, а програм затворен.

РАС ће суфинансирати пројекте до 50 одсто оправданости пројектних трошкова, односно у максималном износу од два милиона динара по пројекту.

Програм је расписан крајем децембра, 2017. године, био је отворен до утрошка средстава, а укупно је пристигло 130 пријава за суфинансирање пројектних активности.

Предузетници су имали право да конкуришу за подршку која се односила на уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда; усаглашавање производа са захтевима техничких прописа; набавку и имплементацију специјализованог софтвера; проширење производних капацитета; унапређење постојећих и развој нових производа; нови дизајн производа и амбалаже; израду студија изводљивости за аутоматизацију процеса рада кроз употребу ИКТ и паметних производних система; израда студије о процени утицаја нових пословних процеса на животну средину; индивидуални наступи на међународним сајмовима у иностранству.

Највише одобрених пројеката се односило на уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда, усаглашавање производа са захтевима техничких прописа и стандарда, набавка и имплементација специјализованог софтвера и индивидуални наступи на међународним сајмовима.

Потписивање уговора са подносиоцима одобрених пројеката је у току, а рок реализације пројеката је 12 месеци од потписивања уговора.

DownloadЛиста одобрених пријава по Програму подршке развоју прерађивачке индустрије