VESTI

РАС покренуо Програм подршке добављачима „DM drogerie markt“ селектованим у пројекту „dm инкубатор“

Nov 23, 2020

 

Развојна агенција Србије покренула је Програм подршке компанијама добављачима „DM drogerie markt“, као наставак иницијативе реализоване током пројекта „dm инкубатор“, а са циљем да побољша пословне перформансе изабраних добаљача ове компаније. 

 

Као наставак  иницијативе „dm ИНКУБАТОР“ који је реализован у партнерству компаније DM Drogerie-Markt са Развојном агенцијом Србије, USAID Пројектом за конкурентну привреду, Националним удружењем за развој органске производње Serbia Organica и Факултетом примењених уметности, РАС је креирао Програм како би унапредио перформансe добављача у складу са захтевима dm drogerie markt, односно подржао развој  капацитета српских компанија у ланцу снабдевања DM.

Програм подршке намењен је даљем развоју производа и пословања, као и учвршћивању позиције на тржишту корисника, који су селектовани од стране “dm инкубатор“ пројекта, а чији се производи налазе на полицама DM drogerie markt.

 

Програмом предвиђене активности за суфинансирање:

  • Уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда пословања са сертификацијом
  • Трошкови усаглашавања производа са захтевима за испуњавање права коришћења одређеног знака или заштите интелектуалне својине
  • Унапређење постојећих производа и технолошких процеса
  • Нови дизајн паковања и амбалаже
  • Проширење/допуна постојећих категорија или линија производа и развој новог производа
  • Едукација менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке
  • Наступ на специјализованим сајмовима по препорукама DM

 

Сви одобрени корисници Програма ће, поред финансијске подршке, добити и по 50 сати бесплатне менторинг услуге. Менторинг је свеобухватан процес подршке привредним субјектима који се налазе у пресудном тренутку за развој или опстанак, а одвија се по методологији РАС, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA).

Упутство за спровођење Програма и сви пратећи обрасци доступни су на сајту РАС

За све додатне информације можете се обратити РАС електронским путем на адресу: ras-dminkubator@ras.gov.rs.