VESTI

Расписан јавни позив за предузећа за доделу средстава за набавку опреме

Mar 29, 2021

 

Министарство привреде расписало је јавни позив малим, средњим и микро предузећима и предузетницима, као и задругама, за доделу бесповратне помоћи кроз Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме, за који је опредељено бесповратно 1,55 милијарди динара.

 

Програм подршке МСП спроводи се у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (РАС) и одабраним банкама и лизинг компанијама.

Програм представља комбинацију повољних кредита и бесповратних средстава државе у износу до пет милиона динара по привредном субјекту. Циљ програма је јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, унапређење технолошких процеса производње, подршка запошљавању, раст прихода и услова финансирања микро, малих, средњих предузећа и предзетника.

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.550.000.000,00 динара. Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31.12.2021. године.

Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме спроводи се успешно годинама.  Од 2015. године интересовање домаћих фирми за учешћем је сваке године све веће, а и видан је тренд повећања буџета који се издваја за овај програм.

Растућа заинтересованост предузећа огледа се у лакшем доласку до неопходне опреме/машина зарад повећања конкурентности предузећа на домаћем, али и страном тржишту. Уз то, Програм олакшава процес увођења иновација и рад на усавршавању технолошких процеса, због чега је и заинтересованост привредних субјеката за исти велика.

Детаљe о Јавном позиву, као и сву неопходну документацију можете пронаћи ОВДЕ.