VESTI

Компанија дм дрогерие маркт покреће пројекат „дм инкубатор”

Sep 27, 2018

Најуспешнији, нови производи српских произвођача наћи ће се на полицама свих дм продајних објеката широм Србије

Београд, 1. октобар 2018. године – Компанија дм дрогерие маркт покренула је пројекат „дм инкубатор” који српским произвођачима пружа могућност да развију свој производ и пласирају га на домаће тржиште кроз ланац дм продавница, како би допринела развоју домаће производње и конкурентности домаћих производа на нашем тржишту. Учешћем у овом пројекту, који се реализује у сарадњи са USAID Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Националним удружењем за развој органске производње Serbia Organica, произвођачи из сегмента хране, додатака прехрани или козметике, односно производа за негу и лепоту, стичу могућност да свој производ на најбољи начин представе на домаћем и, потенцијално, најзахтевнијим европским тржиштима.

Пријава учесника ће се вршити путем портала www.dm-inkubator.rs, а конкурс је отворен од 1. октобра до 30. новембра 2018. године. По завршетку пријава, следи провера и селекција производа који ће ући у ужи избор, а након тога они одабрани биће део пројекта „дм инкубатор“ који представља идеалну прилику њиховим произвођачима да додатно унапреде своје производе кроз програме подршке од стране Организатора и Партнера – саветовања и менторинг добављача, редизајна амбалаже и примене најсавременијих бренд стратегија развоја производа током пројекта.

Финални одабир је у периоду 01.04. – 30.04.2019. године, а проглашење (објављивање информације о победницима) је планирано за 01.05.2019.

По избору аутентичних локалних производа дм ће обезбедити њихово сезонско или трајно пласирање у свим дм продајним објектима у Републици Србији, као и потпуну маркетиншку подршку и промоције одабраних производа кроз дм и екстерне канале оглашавања. „Наш циљ је да понудимо своје дугогодишње искуство и експертизу на локалном тржишту као и међународни „know-how”. Један од основних критеријума за одабир јесте да производи које произвођачи пријављују садрже сировине пореклом из Србије, као и да до сада нису уврштени у понуду нити једног трговинског или HORECA објекта који послује у Србији. Компанија дм дрогерие маркт доо Србија, као део највећег дрогеријског ланца у Европи, одвојиће истакнуто место на полицама за минимално 20 таквих производа у настојању да подржимо, подстакнемо и у најбољем светлу представимо потенцијал домаће производње“, изјавила је Алеxандра Оливера Корићи, директор компаније дм дрогерие маркт.

Одлуку о томе који ће се нови производи наћи на полицама дм-а донеће стручни жири који ће чинити представници свих партнерских организација у пројекту на основу правила и услова конкурса, као и јасно дефинисаних критеријума селекције. Уз то, купци ће избором ових производа приликом куповине директно подржати оснаживање домаће производње и, према властитим потребама и жељама, наставити да креирају понуду дм-а.

 

Брошуру можете преузети овде.

Формулар за пријаву

Општи услови и критеријуми конкурса

Обавештење и пристанак за обраду личних података