VESTI

Шпанско-српска видео конференција: Представљени инвестициони потенцијали Србије

May 10, 2021

 

На вебинару одржаном претходне недеље у организацији Конфедерације пословних организација Шпаније (CEOE), у сарадњи са Министарством индустрије, трговине и туризма Шпаније (Влада Шпаније), Владом Републике Србије и Развојном агенцијом Србије (РАС), представљени су  инвестициони потенцијали Србије.

 

 

В.д. директор РАС, Радош Газдић био је један од учесника видео конференције коју је организовала Конфедерација пословних организација Шпаније (CEOE), у сарадњи са шпанским министарством индустрије, трговине и туризма и Развојном агенцијом Србије, и том приликом представио је инвестициону климу наше земље и потенцијале за даља улагања у Србији.

Он је истакао чињеницу да је Србија у последњих неколико година једна од најпопуларнијих инвестиционих локација у свету и да је томе допринело то што се континуирано ради на унапређењу пословне климе.

Газдић је представио и планове за будући развој путне и комуналне инфраструктуре у Републици Србији, који су значајан фактор за креирање оптималне инвестиционе климе.

Такође, он је том приликом позвао улагаче из Шпаније да започну пословање у нашој земљи и инвестирају код нас.

На вебинару су уз Газдића говорили Марта Бланко, председница CEOE International, Вероника Сампер генерална директорка за Азију, Европу и Океанију ван ЕУ државног секретара за трговину у Министарству индустрије, трговине и туризма Шпаније и амбасадор Републике Србије у Шпанији Катарина Лалић Смајевић.