VESTI

Српски ментори завршили обуку за Каизен

Sep 24, 2018

БЕОГРАД – 24. септембар 2018. године – Друга група сертификованих ментора, представника 16 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) у Србији, успешно су завршили тродневни тренинг из области Каизена.

Тренинг је, у оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“ који реализује Развојна агенција Србије (РАС) уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈICА), одржао јапански консултант Тадао Иши. 

Представница компаније JTI, госпођа Габриела Захан је у оквиру тренинга одржала презентацију о примени Каизена у тој компанији. 

Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије, развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA).

Ове године је услугу менторинга добило 103 корисника - микро, мала, средња предузећа, предузетници и задруге. Наведена услуга се спроводи у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2018. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција и односи се на стручно праћење развоја пословања, као и пружања свеобухватне и благовремене подршке корисницима. 

Прва група сертификованих ментора, је тренинг из области Каизена завршила у мају 2018. године. 

Више информација на сајту РАС www.ras.gov.rs, као и на интернет страницама акредитованих регионалних развојних агенција.