SRPSKI PROIZVOĐAČI IZ TEKSTILNE INDUSTRIJE NA SAJMU „PURE LONDON – PURE ORIGIN“

Feb 12, 2020

Razvojna agencija Srbije  (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS)  u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO)  podržali su  izlaganje  srpskih kompanija iz sektora tekstilne industrije na specijalizovanom sajmu „Pure London-Pure Origin“, koji je održan u periodu od 09. do 11. februara 2020. godine u Londonu, Velika Britanija.

PURE LONDON – PURE ORIGIN  (www.purelondon.com) je vodeći modni sajam u Velikoj Britaniji koji se održava dva puta godišnje, u februaru i julu, i poseti ga preko 17.000 posetilaca sa preko 1.300 ženske, muške i dečije kolekcije i  preko 160 dobavljača odeće i tkanina. To je festival mode, mesto gde se Velika Britanija susreće sa ostatkom sveta. Ovaj sajam pruža uvid u najnovije modne trendove, uz korišćenje inovativnih materijala, a ujedinjuje neke od najkreativnijih umova i inspirativnih kolekcija u tekstilnoj industriji.

Na ovom prestižnom specijalizovanom sajmu „PURE LONDON - PURE ORIGIN“  učestvovale su  kompanije: AMIBO PLUS iz Arilja sa svojim brendom 1,618, BOGUTOVO iz Arilja sa svojim brendom „BOA“, JASIMPEX iz Subotice sa svojim brendom „SIMPLY J“, Milos Bespoke iz Beograda sa svojim brendom MILO TAILORS, RUB iz Beograda sa svojim brendom PAR i MIKKE.

Kontinuirano izlaganje srpskih kompanija na ovom sajmu omogućilo je kompanijama proboj na englesko tržište, a odatle i odlazak na mnoga druga tržišta, pre svega evropska.

Tokom ovog sajamskog nastupa kompanije su ostvarile blizu 200 kontakata. Brend „BOA“ već ima dva potpisana ugovora i izvozi na UK tržište zahvaljujući prošlogodišnjem nastupu na ovom sajmu, a ove godine su zapažen nastup imali i brend „BOA“ i brend „SIMPLY J“, uz najavljene posete kupaca iz UK njihovim kompanijama /proizvodnjama.

 

7.jpg 4.jpg

3.jpg 6.jpg

2a.jpg 5a.jpg