Вести

СРПСКИ ПРОИЗВОЂАЧИ ИЗ TEKСТИЛНЕ ИНДУСТРИЈЕ НА САЈМУ „PURE LONDON – PURE ORIGIN“

Feb 12, 2020

Развојна агенција Србије  (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС)  у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO)  подржали су  излагање  српских компанија из сектора текстилне индустрије на специјализованом сајму „Pure London - Pure Origin“, који је одржан у периоду од 09. до 11. фебруара 2020. године у Лондону, Велика Британија.

PURE LONDON - PURE ORIGIN (www.purelondon.com), је водећи модни сајам у Великој Британији који се одржава два пута годишње, у фебруару и јулу, и посети га преко 17.000 посетилаца са преко 1.300 женске, мушке и дечије колекције и  преко 160 добављача одеће и тканина. То је фестивал моде, место где се Велика Британија сусреће са остатком света. Овај сајам пружа увид у најновије модне трендове, уз коришћење иновативних материјала, a уједињује неке од најкреативнијих умова и инспиративних колекција у текстилној индустрији.

На овом престижном специјализованом сајму „PURE LONDON - PURE ORIGIN“  учествовале су  следеће  компаније: AMIBO PLUS из Ариља са својим брендом 1,618, BOGUTOVO из Ариља са својим брендом BOA“,  JASIMPEX из Суботице са својим брендом SIMPLY J, Milos Bespoke из Београда са својим брендом МILO TAILORS,  RUB из Београда са својим брендом PAR i MIKKE.

Континуирано излагање српских компанија на овом сајму  омогућило је  компанијама пробој на енглеско тржиште, а одатле и одлазак на многа друга тржишта, пре свега европска.

Током овог сајамског наступа компаније су оствариле близу 200 контаката укупно. Бренд „BOA већ има два потписана уговора и извози на УК тржиште захваљујући прошлогодишњем наступу на овом сајму, а ове године су запажен наступ имали и бренд „BOA и бренд SIMPLY J, уз најављене посете купаца из УК њиховим компанијама /производњама.