VESTI

ЗА АРРА, ЈЛС И КЛЕР НА РАСПОЛАГАЊУ ЈОШ 1, 9 МИЛИОНА ДИНАРА

Jul 02, 2018

 

Програм за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу отворен до утрошка средстава

 

БЕОГРАД – 2. јула, 2018. године – Развојна агенција Србије (РАС) одобрила је шест пројеката у оквиру Програма за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу, који ће бити подржани са око 8 милиона динара.

У оквиру програма предвиђен је укупан буџет од десет милиона динара, те је Програм и даље отворен, до утрошка средстава.

Право на учешће у Програму и коришћење бесповратних средстава имају акредитоване регионалне развојне агенције (АРРА), јединице локалних самоуправа (ЈЛС), односно Канцеларије за локални и економски развој (КЛЕР), као партнери. РАС ће суфинансирати пројекте до 50 одсто оправданости пројектних трошкова, односно у максималном износу до два милиона динара по пројекту.

Више детаља о Програму и пратећа документација за пријаву налази се ОВДЕ.

Програм је расписан крајем прошле године, а до сада је пристигло укупно шест пријава.

Циљ програма је унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА, ЈЛС и КЛЕР.

Подносиоци пројеката који су до сада одобрени су: Агенција за регионални развој Расинског округа д.о.о. Крушевац, Регионална агенција за развој источне Србије РАРИС д.о.о. Зајечар, Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине д.о.о. Лозница, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа д.о.о. Лесковац, Регионална развојна агенција Браничево – Подунавље д.о.о. Пожаревац, Регионална агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа д.о.о. Краљево.

Више детаља о пројектима и висини одобрених средстава погледајте ОВДЕ.

Крајњи рок за завршетак уговорених активности и реализацију плаћања у оквиру одобреног пројекта је 18 месеци од датума потписивања уговора са РАС.