РАДИОНИЦА “ИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈА МЕНТОРИНГ УСЛУГЕ - НАРЕДНИ КОРАЦИ У ИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈИ СРПСКОГ МОДЕЛА”

May 18, 2019

МОСТАР - 14. маја 2019. године - Радионица на тему “Институционализација менторинг услуге  - наредни кораци у инсититуционализацији српског модела услуге као стандарда у пружању услуге менторинга” одржана је у просторијам Интера Технолошког парка у Мостару. Радионици су присуствовали координатори и менаџери пројектних тимова у оквиру пројекта који РАС реализује у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу и партнерима из региона.

У оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“ који реализује Развојна агенција Србије (РАС) уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈICA) и државама/партнерима из региона (Црна Гора, Северна Македонија и Босна и Херцеговина), одржана је радионица на којој су учествовали координатори и менаџери пројектних тимова са циљем утврђивања даљих корака у  имплементацији пројектних активности, са посебним фокусом на  дефинисање  стандарда у имплементацији менторинг услуге у земљама у региону. Учесници су разменили искуства и прокушали да дају одговор на питања: Како одржати стандард услуге? Како успоставити систем размене знања и  искуства међу партнерима? Како сарађивати на пољу тренинга постојећих и нових ментора? Како заједно радити на промоцији менторинг услуге? Закључак радионице је да ће модел развијен у Србији кроз дугогодишњу сарадњу РАС и JICA, бити стандард за све државе – партнере из региона.

Посебна тема састанка била је разматрање видова подршке које ће партнери предложити у оквиру плана активости за апликацију и реализацију наредног пројекта који ће бити подржан од стране JICA.