VESTI

II VEBINAR: Vodič za izvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište Nordijskog regiona

May 09, 2023

Zbog velikog interesovanja kompanija, Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, organizuju drugi vebinar posvećen izvozu i plasmanu voća i povrća na tržište Nordijskog regiona

 

Tržišta Nordijskog regiona imaju veliki potencijal za uvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća i predstavljaju značajnu priliku za kompanije sa Zapadnog Balkana. Preko 26,5 miliona potrošača, visoka kupovna moć stanovništva i ukupna vrednosti tržišta hrane od 85 milijardi evra čine nordijsko tržište hrane atraktivnim za potencijalne strane dobavljače.

Ukoliko ste proizvođač ili izvoznik svežeg, smrznutog ili prerađenog voća i povrća iz regiona i želite da saznate više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na tržište Nordijskog regiona, pozivamo Vas na drugi vebinar “Vodič za izvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište Nordijskog regiona – Švedska, Norveška, Finska i Danska”, koji će se održati u sredu, 10. maja 2023. godine, od 14:00 do 15:30 časova, na Zoom platformi.

Miloš Dragić, trgovinski ekspert sa dugogodišnjim iskustvom, pružiće informacije vezane za izvoz i plasman voća i povrća na tržište Nordijskog regiona. Prisutnima će predstaviti primere dobre poslovne prakse, dati konkretne savete za uspostavljanje kontakta sa potencijalnim partnerima, otkriti tajne uspešnih pregovora i put do ugovora sa nordijskim kupcima.

Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave sva dodatna pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim zahtevima i uslovima za izvoz hrane na ova značajna i rastuća evropska tržišta.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom "Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope". Cilj projekta je pružanje podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora. U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća o tržištu Nordijskog regiona, koji možete besplatno preuzeti na stranici RAS.

Učešće na vebinaru je besplatno, a prijava dostupna na adresi:

https://fao.zoom.us/meeting/register/tJUrdeuprDgqGNwMPetIMj07zUU49GpXSe2j#/registration

AGENDA DOGAĐAJA