VESTI

Хотел „Подриње“ у новом руху

Nov 18, 2023

Кинеска компанија "Estate Glory" уложила је око 7 милиона евра у куповину и реконструкцију хотела „Подриње“, чиме је Бања Ковича враћена на мапу најатрактивнијих туристичких дестинација Србије 

 

18. новембар, 2023. године, Бања Ковиљача – Председник Србије, Александар Вучић,обишао је данас, у оквиру посете Лозници, завршне радове на реновирању хотела "Подриње" у Бањи Ковиљачи. Председник Вучић изјавио је током обиласка радова, да је много уложено у ту бању која је пета по посећености и најавио још већа улагања.

Улагач у Бањи Ковиљачи је кинеска компанија „Estate Glory” у којој 80 одсто удела има ”Minth Holdings limited”, а власник 20 одсто је „Long Glory Trading Limited”. Компанија кроз инвестицију вредну 20 милиона евра поред обнове хотела „Подриње”, најавила је и изградњу новог, луксузног  хотела чије се отварање очекује 2026. године. Други хотел ће поседовати  80 смештајних јединица, биће изграђен и опремљен по најсавременијим стандардима, док ће садржати више гастрономских јединица, ресторана, тераса, конгресни центар, спа центар са базеном, сауном..

 

  

 

Реновирани хотел се налази на ободу Подрињског региона у једној од најлепших бања у Србији, а обиласку поред председника Вучића присуствовали су и министар туризма Хусеин Мемић, представници локалне самоуправе, као и Развојне агенције Србије.

Хотел „Подриње“ обухвата 43 модерно опремљене смештајне јединице, салу за састанке и конференције, играоницу, ресторан и кафе-бар, као и спа садржаје - парно купатило, финску сауну, слану собу, базен. За планирање и унапређене садржаја хотела ангажовани су тимови дизајнера и архитеката како из Србије, тако и Кине.

“Бању данас посети око 200 хиљада туриста на годишњем нивоу, али ја верујем да бања са повећањем својих капацитета може да иде и двоструко висе”, изјавио је председник Вучић приликом обиласка хотела, и додао да очекује нова улагања у Бањи Ковиљачи.

 

  

  

Фото: ТАНЈУГ/ Taра Радовановић

Компанија „Minth“ је присутна у Лозници од 2018. године преко привредног друштва "Minth Automotive Europe" и у Бањи Ковиљачи од 2019. године преко привредног друштва "Estate Glory", и запошљава 1,827 радника.