Могућности развоја предузетничке инфраструктуре у источној Србији

Apr 23, 2019

Kонференција на тему „Могућности развоја предузетничке инфраструктуре у источној Србији“ одржана је 16. априла у Зајечару, а у организацији Регионалне агенције за развој источне Србије.

Циљ конференције је био представљање значаја и примера предузетничке инфраструктуре у источној Србији, укључујући и анализе стања постојеће предузетничке инфраструктуре и пословних удружења и асоцијација.

Конференција је окупила 40-ак представника привреде, релевантних националних институција, локалних самоуправа, организација за подршку привреди, развојних организација, експерата, донаторске заједнице, међународних пројеката, амбасада и других заинтересованих лица.

Испред РАС, говорник на конференцији је била Ана Жегарац, директорка Сектора за међународну сарадњу. Она је у склопу свог излагања говорила о примерима подршке РАС јачању предузетничке инфраструктуре у Србији, важности удруживања привредних субјеката и повезивања са научно-истраживачким организацијама, при чему је истакла значај циљева и резултата пројекта “RI2integrate” из Дунавског транснационалног програма, који је оријентисан ка споменутим темама.

На конференцији су учествовали и представници:

  • ИПА Програм развоја пословних инкубатора, Министарство привреде,
  • Технички факултет из Бора,
  • Тимочки омладински центар,
  • USAID Competitive economy project,
  • Food Hub-компанија Design.

Представници РАРИС су поред представљања примера добре праксе из области предузетничке инфраструктуре из суседне Хрватске, најавили израду Анализе могућности развоја предузетничке инфраструктуре у Србији.