Нови погон компаније Магна у Алексинцу – у плану додатно инвестирање

Jun 04, 2020

 

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић посетила је новотворену фабрику канадске компаније Магна у Алексинцу. Фабрика у Алексинцу почела је са радом и запослила већ 100 радника, а како је најављено, у плану је запошљавање још 1.000 људи.

 

У првој фази отварања погона у Алексинцу преуређена је хала на brownfield локацији и током марта и априла запослено првих 100 радника који су прошли обуку у Оџацима. У плану је и друга фаза инвестиције која би подразумевала изградњу нове произодне хале, илити greenfield инвестирање.

Магна је присутна је у Србији већ шест година, у Оџацима има већи погон и бави се производњом пресвлака за седишта за аутомобиле свих брендова, а сада је проширила своје производне капацитете и фабриком у Алексинцу.

Ширење производње ове компаније, председница Владе оценила је као најбољу референцу за долазак страних инвеститора. 

''Ово је посебно важно не само за Алексинац већ за овај део Србије. Више од 1.000 запослених је значајан број, то ће помоћи да људи остану овде да живе, раде и стварају породице и да на тај начин подигнемо читав овај крај'', истакла је председница Владе Ана Брнабић.

 

  

  

 

 

  

 

     Фото: Општина Алексинац