Ključne činjenice

Sa svojom izuzetnom geografskom pozicijom, bogatim tržištem nekretnina, renomiranim zdravstvenim ustanovama, izvanrednim međunarodnim školama, i širokim spektrom kulturnih i turističkih atrakcija, Srbija je zaista pravi izbor za strance.

Beograd, kao glavni grad, je poneo titulu grada budućnosti južne Evrope 2006/07. Izabran je među najrazvijenijim gradovima u regionu na osnovu njegovog ekonomskog potencijala, ekonomičnosti, ljudskih resursa, IT i telekomunikacija, transporta, kvaliteta života i promocije stranih direktnih investicija (SDI). U narednim godinama uspeh je nastavljen u mnogim regionima i gradovima koji su nagrađeni za njihovo angažovanje na privlačenju SDI. U 2014. godini Vojvodina je  zauzela četvrto mesto u kategorije ukupne isplativosti i prvo mesto u istoj kategoriji za region srednje Evrope. Zaječar i Vranje su takođe uspeli da se plasiraju na listi prvih 10 mikro gradova po uspešnosti strategije stranih direktnih investicija.

Takođe, napredno tržište nekretnina u Srbiji sa  prvoklasnim poslovnim i stambenim prostorom, zdravstvena zaštita koja se pruža u državnim i privatnim institucijama, kao i sistem oporezivanja, zajedno sa odličnim međunarodnim školama čini Srbiju pravim izborom za veliki broj  stranaca.  

key_facts