VESTI

Prva češka greenfield investicija u Vršcu

Apr 25, 2023

U Tehnološkom parku u Vršcu svečano puštena u rad fabrika za proizvodnju plastičnih delova i komponenti za autoindustriju IMG manufacturing doo, čiji je investitor češka grupacija IMG BOHEMIA

 

VRŠAC, 25. april 2023. godine - Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, direktor i vlasnik kompanije IMG BOHEMIA Mihal Gruc, ambasador Češke Republike u Srbiji nj.e. Tomaš Kuhta, predstavnici Razvojne agencije Srbije, kao i brojni privrednici. 

Vlasnik kompanije Mihal Gruc se zahvalio Gradu Vršcu i Republici Srbiji na velikoj podršci prilikom odabira lokacije, projektovanja i izgradnje ovog pogona, dok je ambasador Češke Republike u Srbiji Tomaš Kuhta naglasio da sve više čeških kompanija investira u Srbiju, ali da je ovo prva grinfild investicija, te da se očekuje još veći priliv firmi iz ove države.

  

Foto: www.vrsac.com

Realizacija ove investicije, ukupne vrednost 15 miliona evra, predviđena je u tri faze. Do sada je završena prva faza, izgradnja kompleksa vrednosti 5 miliona evra, predviđenog za proizvodnju proizvoda od plastike - ekstrudirane ploče i proizvodnju plastičnih rezervoara. U ostalim fazama izgradiće se pogoni za proizvodnju plastičnih delova za automobile, kamione i autobuse.
Fabrika je projektovana u skladu sa svim svetskim standardima, bez emisije zagađenja i bilo kakvog negativnog uticaja na životnu sredinu, a planirano je zapošljavanje 113 radnika od kojih je prvi deo već prošao obuku u Češkoj Republici.