PRVI PROIZVOD IZ DM INKUBATORA OD SADA NA POLICAMA DM DROGERIJA

Jul 09, 2019

TANOSHINDE sapun, prvi pobednički proizvod u okviru projekta dm inkubator, stigao je na police dm drogerija. Ovaj prirodni ručno pravljeni sapun prvi je proizvod na svetu sačinjen od jaja Japanske prepelice koja nisu termički tretirana ili hidrirana.

U okviru nedavno završenog projekta dm inkubator 18 domaćih proizvođača dobilo je priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na police 95 dm drogerija širom Srbije. Prvi na listi, Tanoshinde iz Beograda, stigao je u dm drogerije u svoje dve varijante TANOSHINDE sapun LAVANDA i TANOSHINDE piling sapun RUZMARIN.  

Ovi jedinstveni sapuni, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, jedini su proizvodi na svetu  na bazi jaja od japanske prepelice, koja nisu termički obrađena. Samo prepeličja jaja, od kojih se pravi TANOSHINDE LAVANDA poseduje čak 27 minerala i vitamina, preko vitamina A, D, E, K i celog kompleksa vitamina B, od kojih se izdvajaju B6 i B12. Takva kombinacija u potpunosti obnavlja i regeneriše kosu i kožu. Pored toga, TANOSHINDE LAVANDA sadrži različita blagotvorna ulja, od kojih se izdvaja ulje smilja, koje je najskuplje ulje na svetu i osnova velikog broja farmaceutskih preparata svih svetskih kompanija. Ulje smilja hidrira kožu, sprečava nastanak bora, neguje posebno osetljivu kožu i vidljivo smanjuje sve vrste pega, uključujući pege izazvane starenjem. Kokosovo ulje, takođe jedan od sastojaka TANOSHINDE sapuna, suzbija bakterije i gljivice i ne dozvoljava njihovo nastanjivanje na koži, dok devičansko maslinovo ulje koži daje elastičnost. Tekstura ovih sapuna dodatno je obogaćena i kolagenom izdvojenim iz svinjske masti koji je dokazano najbolji element za podmlađivanje i zatezanje kože.

TANOSHINDE piling sapun RUZMARIN, sačinjen od ljuski prepeličjeg jajeta, sadrži čak 32 minerala od kojih prednjače kalcijum, magnezijum i cink. TANOSHINDE piling sapun pruža koži dodatna dejstva, hraneći je mineralima koji nam najčešće nedostaju u ishrani, dok ruzmarin reguliše lučenje prirodnih ulja (sebuma). Pored toga, ovaj višestruko delotvorni sapun uklanja sve nečistoće koje zapušavaju pore, osvežava masnu kožu lica i glave, a pritom je ne isušuje.

Kompanija dm drogerie markt Srbija pokrenula je dm inkubator 1. oktobra 2018. godine, a projekat su podržali USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultet primenjenih umetnosti. Oni su, svako u svojoj oblasti, ponudili profesionalne savete i smernice kako bi proizvođači dobili sveobuhvatnu pomoć i jak temelj za dugoročno uspešno poslovanje.

Lansiranje preostalih 55 proizvoda razvijenih u dm inkubatoru očekuje se do sredine septembra kada će proces od prijave "sirovih" proizvoda do lansiranja svih razvijenih proizvoda biti zaokružen.

Kompanija dm drogerie markt, najveći drogerijski lanac u Evropi, prepoznala je potencijal domaće proizvodnje i važnost podrške kompanijama u razvoju, te na ovaj način još jednom pokazala da kao društveno odgovorna kompanija brine o zajednici u kojoj posluje.