RAS i BINS: ,,RASTI” akcelerator program za buduće preduzetnike

Feb 01, 2019

 

Da li želite da pokrenete svoj biznis? Hoćete da počnete rad na svojoj ideji? Želite da naučite što više stvari o sopstvenom poslovanju? Prijavite se na „RASTI“ akcelerator program i saznajte odgovore.

O čemu se tačno radi? Šta je “RASTI” akcelerator program?

Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad (BINS) pokreće jedinstven i veoma bogat pilot program akceleracije „RASTI“ koji će pod svojim okriljem imati mnoštvo različitih sadržaja. Program se realizuje u okviru projekta „Razvoj akceleratora za poboljšan pristup finansiranju inovacija MMSP - ACCELERATOR“, koji finansira Evropska Komisija, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

“RASTI” program akceleracije predviđa niz različitih aktivnosti, koje uključuju:

  • Serijal „meetup-ova“ (neformalnih predavanja ili panel diskusija) koji pokazuju kako su kreativni pojedinci rešili određene probleme sa kojima se sve firme susreću na početku svog poslovanja.
  • Startup Weekend koji će se održati 8, 9. i 10. marta u Novom Sadu.
  • Growth Hackathon, novi format takmičenja na kom ćemo imati prilike da vidimo kako brzo i jednostavno da obezbedite rast svojoj kompaniji.
  • Treninzi za buduće preduzetnike i sve one koji žele da unaprede svoj biznis. Srž “RASTI” programa su treninzi koji će pomoći budućim preduzetnicima da se što uspešnije izbore sa tržištem, kreiraju i usavrše svoj proizvod i nauče da od njega naprave uspešan posao. Treninzi će pokriti različite oblasti - od kreiranja i validacije poslovnog modela, preko finansija za „startup-ove“ i marketinga, pa sve do pripreme za „pitching“ i strategije osvajanja tržišta.

Kako da se prijavim na događaje u okviru “RASTI” akcelerator programa?

Više detalja o prijavi na program, kao i sve ostale bitne informacije možete pročitati u Javnom pozivu koji je u prilogu.

Prijava je veoma jednostavna i brza, a za sve dodatne informacije se možete obratiti RAS timu na accelerator@ras.gov.rs kao i timu Poslovnog inkubatora Novi Sad na adresu office@inkubator.biz.

Da li postoji još nešto što treba da znam o “RASTI” programu?

Da, postoji još jedna važna stvar - svi događaji, osim „meetup-ova“ su, takmičarskog karaktera. Tako da, osim toga što možete svašta da naučite i da upoznate ljude koji misle na sličan način kao i vi i pokušavaju da reše iste probleme, možete da osvojite i vredne nagrade.

Dodatne informacije o nagradama, gostujućim predavačima, terminima treninga i sve ostale detalje možete saznati na web stranici Razvojne agencije Srbije (www.ras.gov.rs) kao i web stranici Poslovnog inkubatora Novi Sad (www.inkubator.biz).